Nyhedsbrev Vinter 2023

Sneen falder rundt omkring mig…

D. 22/12 2023

Sneen falder rundt omkring mig...

…børn leger og hygger sig. Det er sæsonen for kærlighed, forståelse, gløgg, æbleskiver og tømmermænd, for det er jul det er cool, og det er nu man hygger sig bedst! På kontoret her i Skanderborg er udsigten desværre ikke længere hvid. Heldigvis er kaffen varm og kunderne søde, så på trods af, at det er tiden for aflyste busser og mindre fremkommelige veje er det stadig med godt humør og nissehuen kækt på sned, at vi kommer ind på kontoret.

Apropos børn, der hygger sig,...

... så har vi just haft en praktikant i huset på kun 13 år. Vi havde forberedt en mere indgående introduktion til systemet, og efter kun en time sad han og hyggede sig med at inddele skærme og løse fiktive supportopgaver. Han lærte at klargøre playere og løste også de andre opgaver, der lå klar til ham, (for) hurtigt. Da vi spurgte, om han havde mod på at kode lidt i HTML, lød svaret: ”Jeg kodede en del i HTML for nogle år siden, så det kan jeg nok hurtigt lære igen.” Meget kan man sige om ”ungdommen nu til dags”, men det er da ikke mangel på gå-på-mod og computer-kunnen, der ødelægger noget!

Og apropos ”playere”...

... så har vi testet hardware og opsætning til at køre Ondisplay på et mobilt netværk. Det har længe været muligt, men vi har nu færdigtestet en ny player og snakket med en ny udbyder af mobil-data, så du nu kan køre din player udenom jeres internet i huset, uden at det koster mange basseører ekstra. Denne opsætning er f.eks. relevant steder, hvor nettet er lukket, eller hvor der er dårligt wifi.

Og apropos ingenting...

... så er der nu mulighed for at transcode dine film direkte inde i systemet. Din player kan have problemer med at afspille en film, der er i for høj opløsning, og du kan nu få den til at fylde mindre ganske nemt.

Når du har uploadet din film, så tryk ”Medier”, tryk ”Søg”, tryk på ”Oprettet” to gange, hvorved du får dine seneste medier op og tryk på blyanten ud for din video. Tryk nu på ”Transcode” nederst. Vi anbefaler, at du under ”Size” vælger ”HD 720 p” (stadig dobbelt så god kvalitet som en DVD).

Tryk nu ”Transcode” og vent; der kan godt gå både 10 og 15 minutter, før der står, at den er færdig. Læg nu din trancodede film i en playliste, og du er færdig. Filen har samme navn som før efterfulgt af ”(Transcoded)”.

Ellers keder vi os ikke...

På den grafiske side har Simone haft travlt. Vi har en kunde, som vi fast hver måned laver medier til ud fra deres uge- og månedstilbud. Derudover er det Simone, der står for den grafiske opsætning, når vi sælger en receptionsstander. Der skal både laves pauseskærm og den generelle brugerflade, som besøgende i virksomheden bevæger sig rundt på, når de bruger standeren. Begge dele bliver designet ud fra kundens ønsker, så det er et større arbejde hver gang. I de forgange måneder har hun også fået mange forespørgsler på at kreere menukort for flere take-away- restauranter og lave videospots og still-billeder
for andre kunder.

Sten derimod har ikke tilbragt meget tid på kontoret ved sit skrivebord. Hans bil gik i udu for et lidt tid siden, så han har været ude i en del lånebiler efterhånden. Han er ganske afhængig af en bil, for der er ikke meget plads i hans kalender, og han påstår, at det er ubehageligt at tage turen over Storebælt på cykel..


Claus sidder til gengæld mange timer om dagen ved sin computer. Han udvikler på systemet, laver bestillingsopgaver med koder og integrationer for vores kunder, tester nye playere o.a., som vi andre ikke helt har styr på.


Malene sidder og hygger sig med alskens skriverier. Det er altid en smule hyggeligere her i december, hvor nisserier og glitter smitter af på det skrevne. Julefrokoster skal der selvfølgelig også planlægges, nye kunder skal sættes i gang, projekter skal koordineres og hvis hun endelig skulle kede sig, så er der gerne en kunde eller to, der gerne vil have et brugerkursus.

 

Med denne afrunding på, hvad vi hver især får tiden til at gå med, står der nu kun tilbage at ønske jer alle
en rigtig god jul og et rigtig godt nytår!