skærminspiration

Skærme, der er lidt ud over det sædvanlige

At skærme kan være andet end de gængse 49″ skærme, som vi ser mange steder, ved de fleste. Efterhånden som efterspørgslen på skærme stiger, og ønsker og krav bliver større, så dukker der flere og flere skærme op, der ikke kan betegnes som værende traditionelle. Et eksempel kan være de skærme, som de fleste har set på de tyske rastepladser. Her er skærmen integreret i spejlet, hvilket giver en meget anderledes effekt, i forhold til hvad man er vant til.
Mulighederne inden for skærme er mange, og der vil fortløbende blive arbejdet videre i den alsidige retning, da fordelene i at have skærme bliver opdaget af flere og flere, hvorved nye ønsker til skærmenes kunnen opstår.

Videovæg

En videovæg er effekten man får, når flere skærme sættes helt tæt sammen, så de danner en enkelt skærm. Der findes skærme og beslag designet specielt til denne brug, da den enkelte skærms bezel (kant) gerne skal være ekstra tynd, og samtidig skal de specielle beslag sørge for, at skærmene kommer til at hænge fuldstændig lige og tæt.

Effekten af en videovæg kan være storslående. Her er virkelig mulighed for at arbejde med knivskarpe og flotte billeder og film eller sende budskaber ud, der kan ses over store afstande. Med Ondisplay software kan man i princippet stadig dele det store skærmbillede op i mindre, også på tværs af de enkelte skærme, der udgør skærmvæggen, så man på den måde kan skabe nye og spændende effekter og mulighed for brug af skærmvæggen.

Transparent OLED

En anden form for skærme på markedet, som vi ikke ser så meget til, er transparente skærme. Disse kan eksempelvis bruges i butiksvinduer eller i køleskabsdøre i butikker, hvor det er en fordel, at kunderne også kan se tingene bagved skærmen. I en udstillingshal eller andre lokaler kan gennemsigtige skærme desuden være med til at skabe et let og lyst udtryk, da de ikke skærmer for udsynet.

INDOOR LED

Indendørs LED-skærme bruges som oftest i meget store rum, f.eks. i butikscentre, hvor man skal ramme mange mennesker over større afstande med et tydeligt budskab. Afstanden mellem dioderne på de forskellige LED-skærme varierer, så du også kan bruge denne type skærm, selvom folk kommer helt tæt på den.
Som vist nedenfor findes indendørs LED-skærme i flere designs, der er lavet til at give forskellige oplevelser og muligheder for brugeren. Den buede skærm giver eksempelvis en utrolig 3-D fornemmelse, når man står tæt på den, mens skærme, der “knækker” rundt om et hjørne, kan give en form for “Mona Lisa”-effekt, hvor man føler, budskabet følger en.

Aflange skærme

Ikke alle steder kan det lade sig gøre at hænge skærme op i traditionelt 16:9 format. Det f.eks. værende sig gældende over butikker, på hyldeforkanter, på stolper eller langs loftet. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan finde skærme, der kan passe ind. Der findes skærme til både inden- og udendørs brug, der er designet netop til at passe ind steder, hvor der ikke er plads til en skærm i de gængse formater.